Focus op

Over ons

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij diverse werkgevers in de regio is in 2006 Karnebeek Sfeerverwarming en Installatietechniek opgericht.

>> Lees meer

 

evisunito

Rookkanalen

Voor het veilig afvoeren van rookgassen bij kachels en haarden is een rookkanaal noodzakelijk. Bij oudere woningen is vaak al een rookkanaal aanwezig, bij nieuwbouwwoningen moet dit meestal nog gemaakt worden. Bij de keuze van een kachel komt een rookkanaal altijd aan bod. Alléén bij de aanschaf van een elektrische haard is een rookkanaal niet aan de orde.

Goedkoop is duurkoop

Als dit ergens voor geldt dan is het wel voor rookkanalen, immers een slecht kanaal kan zorgen voor een levensgevaarlijke situatie! Wij nemen onze verantwoordelijkheid en werken alleen met de beste materialen en rookkanalen. Niet het goedkoopste, maar wel het beste. U slaapt een stuk lekkerder als u zich daar geen zorgen om hoeft te maken!

Op basis van jarenlange ervaring hebben wij een aantal merken geselecteerd die elk op basis van hun specifieke kenmerken geschikt zijn voor uiteenlopende situaties.
De keuze van het rookkanaal is allereerst afhankelijk van de brandstof die de kachel gebruikt. Hieronder staan de keuzemogelijkheden op een rij met daarbij de verschillende soorten rookkanalen.

Hout/kolen

Nog geen rookkanaal aanwezig:

installatie van een dubbelwandig RVS rookkanaal is nodig.
Rookkanaal aanwezig maar niet goedgekeurd:
indien mogelijk moet door het rookkanaal een flexibele dubbelwandige RVS voering getrokken worden.

Rookkanaal aanwezig en goedgekeurd voor houtstoken:

Aansluiten op bestaand rookkanaal door middel van enkelwandig RVS aansluitmateriaal en dit isoleren.

Gas gesloten systeem

Nog geen rookkanaal aanwezig en kachel is geplaatst tegen een buitenmuur: Vanaf de kachel met behulp van concentrisch pijpmateriaal 1,5 mtr omhoog, dan door de gevel naar buiten en uitmonden met een geveldoorvoer in RVS of RVS zwart gecoat.

Nog geen rookkanaal aanwezig en kachel is geplaatst tegen een binnenmuur:

Rookkanaal indien mogelijk over een zo kort mogelijk traject naar buiten, door bijvoorbeeld een plat dak of met een omleiding door een buitenmuur.

Rookkanaal aanwezig:

Een enkelwandige flexibele RVS voering door de schoorsteen trekken, uitmonden met een concentrische dakdoorvoer en de kachel concentrisch aansluiten op het bestaande rookkanaal, waarbij het rookkanaal zelf dient als verbrandingsluchttoevoer.

Gas open systeem

Nog geen rookkanaal aanwezig:

Meestal keuze voor een gaskachel met gesloten systeem. Is dit niet mogelijk, dan rookkanaal installeren met dubbelwandig pijpmateriaal voor gaskachels.

Rookkanaal aanwezig:

Door het rookkanaal bij voorkeur enkelwandige flexibele voering trekken in verband met benodigde trek en condensafvoer.

Bij de keuze van het rookkanaal zijn verder van belang: de verdiepingsvloeren (beton of hout), de dakhelling (plat, 15º-40º, 40º-60º of nog steiler), de lengte van het kanaal en de door u gewenste afwerking (bijvoorbeeld het rookkanaal wel of niet aftimmeren).

PLANNING & KOSTEN

sample

Inventarisatie van de werkzaamheden, daarna kostenraming incl. planning!

Like us @Facebook

Realisatie werk

sampleUitvoeren werkzaamheden punt 1 benoemd. Meerwerk alleen na goedkeuring opdrachtgever!

Oplevering & controle

sampleNa realisatie werkzaamheden zal deze worden opgeleverd / gecontroleerd in overleg met opdrachtgever.

Onze diensten

Neem contact op

Het Huneveld 26
7496 DE HENGEVELDE
Fax: +31 (0)547 334515

Mobiel: +31 (0)6 30752243

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.